^Back To Top

 Infoblokk felso rgb ESBA

 

Mogyorósbánya orvosi rendelő

épületének infrastrukturális fejlesztése.

Projektazonosító:

TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00015

---------------------------------

Megújul a mogyorósbányai orvosi rendelő épülete

 

 

DVD

Samsung 222AB SATA

R8BZ6GBB497580

Mogyorósbánya Község Önkormányzat

„Mogyorósbánya Szőlősor utcai csapadékvíz-

elvezetés fejlesztése”


KDOP-4.1.1/E-11-2011-0021

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

 

DVD

Samsung 222AB SATA

R8BZ6GBB497580

Mogyorósbánya Község Önkormányzat

Mogyorósbánya Mogyorós patak Felszabadulás út melletti szakasz vízrendezés fejlesztése - csőbehelyezése

KDOP-4.1.1/E-09-2009-0003

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

 

DVD

Samsung 222AB SATA

R8BZ6GBB497580

 

 


 
 szechenyi 2020 logo

 

 

 

chrome 2018-01-03 19-27-18

 

 


 


 


 

 

 

Megújul a mogyorósbányai orvosi rendelő épülete

 

 

A mogyorósbányai lakosok egészségügyi ellátásában fontos szerepet játszó orvosi rendelő modernizálása augusztusban kezdődött el, és a tervek szerint még ez évben befejeződik. A mintegy 41,58 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósuló fejlesztés során az épület korszerűsítésén és akadálymentesítésén túl a praxisok eszközellátottságának javítása is fontos cél. A projekt a védőnői, a háziorvosi, valamint házi gyermekorvosi körzetet érinti.

 

ASzéchenyi2020programkeretében megvalósuló beruházás célja a lakosság jobb egészségügyi ellátásának biztosítása a Mogyorósbánya, Szőlősor utca 3. szám alatti orvosi rendelő épületének infrastrukturális fejlesztésével, felújításával, korszerűsítésével, az akadálymentesítés megvalósításával és az udvar felújításával.

 

Az épület az 1960-as években épült, hagyományos szerkezetekkel, fa nyílászárókkal, fa szerkezetű tetővel, síkpala fedéssel. A belső kialakítása részben változott, részbeni felújításokon esett át. A jelenlegi állapota korszerűtlen, közepes-gyenge állapotú.

 

Az épületrész belső átalakításával összefüggő feladatok: a szociális blokk átalakítása, mozgáskorlátozott WC kialakítás és akadálymentes megközelítés biztosítása, multifunkcionális helyiség és gyermeksarok, továbbá kazánfülke és tisztítószer tároló kialakítása. Az akadálymentesítés során gondunk lesz az infó-kommunikációs akadálymentesítésre is, mobil indukciós hurok erősítőt helyezünk üzembe.

 

Kicseréljük a régi padlóburkolatokat, csempeburkolatokat. Elvégezzük a víz- és csatornarendszer valamint az elektromos hálózat korszerűsítését, az eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyenge áramú elektromos munkákat, a fűtési rendszer cseréjét. Az átalakítandó épületrészben a belső ajtókat kicseréljük műanyag, küszöb nélküli szerkezetűekre.

 

Az épület külső felújítása során megtörténik a tetőhéjazat, bádogszegélyek, eresz és lefolyó esőcsatorna rendszer cseréje, a lábazat, homlokzat, padlásfödém utólagos hőszigetelése. Az átalakítandó épületrészben lévő külső fa ablakokat és ajtókat új, fehér műanyag ablakokra és ajtókra cseréljük.

 

Kültéri mozgássérült emelőliftet, valamint akadálymentes parkolót telepítünk az udvaron. A külső lépcsőket és pihenőket felújítjuk, csúszásmentes burkolattal látjuk el őket. Az épület körüli megsüllyedt és felfagyott betonjárdákat új térkő járda kiépítésével váltjuk ki. Az épület hátulsó oldalánál 2 db esővíz gyűjtő tartályt telepítünk.

 

Az épület villamos energia fogyasztásának kiváltására napelemes rendszert telepítünk az épület déli tetőfelületére a rendelők éves villamos energia fogyasztásának fedezésére. A tervezett fajlagos energiahatékonyság javulás 81%, a tervezett üvegház hatású gázok kibocsájtás csökkenése 81%-os. A fejlesztés hatására a gázfogyasztás 79%-kal, az elektromos áramfogyasztás 100%-kal csökken.

 

A beruházás hatására tehát az épület használhatósága javul, az épület hővesztesége csökken. A településkép esztétikusabb lesz, az energiafelhasználás csökken, a fenntartásra fordított kiadások - fenntartási és karbantartási költségek - csökkennek.

 

Az átépítés alatti betegellátás rendjéről közmeghallgatáson is tájékoztatjuk a lakosságot 2017. 09. 06-án 17 órakor a Művelődési Házban (Petőfi Sándor u. 34.).

 

A projekt címe: Mogyorósbánya orvosi rendelő épületének infrastrukturális fejlesztése. Azonosító száma: TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00015.
A projekt összköltsége: 41.575.429 Ft
AprojektaSzéchenyi2020programkeretében az
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja (ERFA) támogatásával valósul meg, a Magyar Állam társfinanszírozása mellett.

kis ESBA


 

 

Eredeti állapot

Korszerűsítés előtt 

 

50%-os készültség

Félkész

 

Korszerűsítés után - átadás

Átadás

 

Copyright © 2013. Mogyorósbánya  Rights Reserved.